Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nederland Kiest: 'chatten aan de bar'

16 nov 06

NOVA werd tijdelijk 'Nederland Kiest'. Iedere avond hebben kijkers na afloop kunnen 'chatten aan de bar' met gasten uit het programma.

www.nederlandkiest.nl


Samenwerking
NOVA en de NOS hebben wederom hun krachten gebundeld in de website www.nederlandkiest.nl. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november aanstaande bericht deze site over alle aspecten van de komende verkiezingen. Naast nieuws en achtergronden bevat de site veel beeld- en geluidsmateriaal dat vanaf de gezamenlijke portal is op te vragen.

De samenwerking tussen NOVA en de NOS in www.nederlandkiest.nl dateert al vanaf 2002. In mei van dat jaar werd deze verkiezingssite voor het eerst gelanceerd in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen. Ook bij latere verkiezingen werd er een gezamenlijke verkiezingssite gemaakt. Anders dan bij de vorige sites, is er nu gekozen voor een gezamenlijke portal, waarop in één oogopslag al het laatste verkiezingsnieuws in woord, beeld en geluid te zien is. Bij 'doorklikken' komt men voor meer informatie op de NOVA- of NOS site terecht.

Actueel
De verkiezingssite bevat daarnaast, net als voorgaande keren, veel achtergrondinformatie. Zo is er aan de hand van tien belangrijke verkiezingsthema's een vergelijk gemaakt tussen dertien deelnemende partijen. Ook zijn er portretten van lijsttrekkers op te vragen. In de loop van de campagneperiode komen op de site de uitslagen van peilingen van zowel NOVA als de NOS te staan. Ook staat er een link op naar 'De Stemwijzer' waarmee bezoekers tot een partijkeuze kunnen komen. De site bevat daarnaast een groot aantal links naar andere websites over of rondom de komende verkiezingen

De site bevat niet alleen informatie in tekst. Beeld en geluid vormen een belangrijke aanvulling op het geschrevene. Allereerst is er veel actueel materiaal te zien en te horen. Belangrijke programma's, zoals het dagelijkse tv-programma Nederland Kiest (NPS/VARA/NOS) en het programma rondom de uitslagen (NOS), worden live gestreamd. Dat geldt ook voor alle belangrijke lijsttrekkersdebatten. Daarnaast zijn er via de site (gedeeltes van) oude lijsttrekkersdebatten op te vragen.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief