Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

VVD: raadpleeg bevolking over aanpakken misdaad

9 nov 06

De VVD wil dat de bevolking in een onderzoek kan aangeven welke vormen van misdaad het urgentst moeten worden aangepakt.

Aan de hand van de uitkomsten moet het Openbaar Ministerie resultaatverplichtingen opgelegd krijgen. Het OM moet elk jaar worden afgerekend op de behaalde resultaten.

Dat staat in een plan dat VVD-lijsttrekker Mark Rutte donderdag heeft gepresenteerd. Volgens de VVD moet er in het volgende kabinet een minister voor Veiligheid komen. Die moet een ,,bikkelhard prestatiecontract" sluiten met het Openbaar Ministerie.

Volgens het VVD-plan moet er ook een landelijk team komen van OM, politie, douane en verzekeraars om de transportcriminaliteit aan te pakken. Diefstal uit vrachtwagens neemt hand over hand toe. Dat leidt tot grote schade voor economie en werkgelegenheid, aldus de liberalen.

Het plan bevat verder maatregelen die al in het verkiezingsprogramma van de VVD staan, zoals een harde aanpak van geweld tegen gezagsdragers, lik-op-stukbeleid en het minder snel verlenen van proefverlof aan tbs'ers.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief