Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Verkiezingsdebat 13 november: de vergrijzing

13 nov 06

In een unieke multimediale samenwerking organiseren NOVA, BNR Nieuwsradio en Het Financieele Dagblad een serie van zes debatten met toonaangevende sprekers over thema's die de verkiezingsstrijd dit jaar zullen beheersen.


Maandag 13 november
Thema: 'De vergrijzing'

Klik hier voor een overzicht van alle debatten.

Klik hier voor een verslag van het vijfde debat

Debat deel I
Debat deel II
Debat deel III
Compleet debat (WMP)

Podcast debat
Audio debat

Sinds de PvdA dreigde om mensen met een aanvullend pensioen extra te belasten, wordt er volop gediscussieerd over de vraag of toekomstige generaties nog wel een rustige oude dag tegemoet kunnen zien. Economen en politici verschillen daarbij sterk van mening: sommigen voorspellen dat de kosten van de vergrijzing in de miljarden zal lopen. Anderen denken dat met minimale aanpassingen AOW en pensioenen betaalbaar kunnen blijven.

Gasten
Mei Li Vos
, aspirant-Kamerlid voor de PvdA en oprichtster van het Alternatief voor Vakbond, Sylvester Eijffinger, econoom aan de Universiteit van Tilburg en lid van de REA (Raad van Economische Adviseurs), Jan Slagter, voorzitter van ouderomroep Max, Eerste Kamerlid en lid van regiegroep 'Grijs werkt' Hannie van Leeuwen en Tweede Kamerlid Gerda Verburg (beiden CDA), Jan Donselaar van het Actuarieel Genootschap (de man van de sterftetabellen), Alfred Boot, personeelsdirecteur van bouwbedrijf Dura Vermeer.

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief