Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bos valt CDA hard aan

13 nov 06

PvdA-leider Wouter Bos heeft het CDA maandagavond hard aangevallen. Tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Tilburg zette hij de christendemocraten neer als een partij die "kiest voor welvaart over de ruggen van mensen die kwetsbaar zijn".

De huurliberalisatie riep hij uit tot breekpunt in de kabinetsformatie, zoals CDA-leider Jan Peter Balkenende eerder aantasting van de hypotheekrenteaftrek onbespreekbaar noemde. "Laat hem de belangen van de 5 procent rijkste huurders maar beschermen. Wij komen op voor de mensen die de afgelopen jaren hebben ingeleverd om de economische groei weer aan de praat te krijgen en nu als stank voor dank 50 euro meer per maand aan huur gaan betalen. Wij zullen die huurwet niet uitvoeren."

Bos verweet Balkenende ook dat hij pleit voor meer respect in de samenleving terwijl hij "aan de leiband blijft lopen" van VVD-minister Rita Verdonk (Vreemdelingenzaken). Bos spotte met de uitspraak van Verdonk dat hij bang voor haar zou zijn. Volgens Bos zijn maar twee mannen bang voor haar: Balkenende en VVD-leider Rutte.

De PvdA staat op flink verlies in de peilingen, hetgeen tot interne onrust heeft geleid. Partijprominenten als oud-minister Margreeth de Boer riep Bos zondag op voor een coalitie met SP en GroenLinks te kiezen in plaats van in te zetten op een kabinet met het CDA. Dat deed Bos maandag niet. Maar in het PvdA-campagneteam is maandag wel afgesproken een hardere toon aan te slaan tegen het CDA.

Bos zei in Tilburg er nog alle vertrouwen in te hebben. "Nog negen dagen en wij zullen deze verkiezingen hebben gewonnen."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief