Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wijn: VVD hervormt om te hervormen

15 nov 06

CDA-minister Joop Wijn van Economische Zaken vindt dat de VVD "hervormt om te hervormen". Hij zei dat woensdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst met de pers. "Hervormen moet een doel hebben", aldus Wijn.

Hij hekelde in dit verband de VVD-plannen om de uitkeringen de komende vier jaar niet meer te koppelen aan de loonstijging en om de maximale duur van de WW-uitkering te halveren.

Wijn reageerde op herhaalde kritiek uit de VVD dat het CDA het huidige kabinetsbeleid niet durft door te zetten. De liberale vicepremier Zalm deed dat woensdag opnieuw in de Volkskrant. Hij noemde CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende "een bange premier".

Eerder deze week omschreef VVD-leider Mark Rutte het CDA-verkiezingsprogramma als "67 pagina's uitleggen dat je niets wil veranderen".

Wijn noemde de uitlating van Zalm over Balkenende "een persoonlijke aanval", maar wilde er "niet te kleinzerig over doen". "Ik vond het niet Zalms sterkste nummer", was alles wat hij erover kwijt wilde.

De minister van Economische Zaken, die gezien wordt als de nieuwe fractieleider van het CDA als Maxime Verhagen doorschuift naar het kabinet, had ook nog een sneer naar de PvdA. Hij verweet die partij dat ze een meevaller voor de schatkist van 1,7 miljard euro meteen weer wil uitgeven aan openbaar vervoer en wegen in plaats van het geld te gebruiken voor sanering van de overheidsfinanciën. "De financiële soliditeit zit bij de PvdA blijkbaar nog niet tussen de oren."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief