Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bos lanceert zeven eisen voor kabinetsdeelname

16 nov 06

PvdA-leider Wouter Bos heeft donderdag tijdens een felle anti-CDA-toespraak harde eisen gesteld voor zijn deelname aan een kabinet na de verkiezingen.

In een regeerakkoord moeten zeven sociale punten terugkomen, anders doet de PvdA niet mee, zei hij. De PvdA-plannen om de hypotheekrente aan te pakken ontbreken in dat rijtje.

Bos noemde wel de aanpak van armoede, probleemwijken, meer werk voor iedereen, 'zero tolerance' voor fraude, intimidatie en asociaal gedrag, betere zorg in verpleeghuizen en een generaal pardon voor asielzoekers die nog onder de oude wet vielen. Volgens partijvoorzitter Michiel van Hulten is de hypotheekrente wel een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma, waarmee de partij de plannen voor een socialer Nederland wil betalen.

De PvdA-leider haalde in een stampvolle theaterzaal in Maastricht wederom fel uit naar het 'Quote 500-kabinet' geleid door Balkenende, die zich niet schaamt voor de toename van voedselbanken en armoede in Nederland. Hij waarschuwde ook dat een grote PvdA nodig is om te voorkomen dat er straks een kabinet Balkenende-Verdonk zit. "Ja daar schrikt u van."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief