Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Kind gedood op basisschool

1 dec 06

Op basisschool Klim-Op aan de Matthias Wolffstraat in Hoogerheide is vrijdag omstreeks 11.00 uur een kind om het leven gebracht.

De man die de politie heeft aangehouden als verdachte van de moord op een 8-jarige leerling in basisschool de Klim-Op in Hoogerheide is een 22-jarige man. Hij heeft geen familierelatie met het slachtoffer. Districtschef van de politie Fred Stegman heeft dat vrijdagmiddag bekendgemaakt op een persconferentie in het gemeentehuis van Hoogerheide.

De jongen werd rond 11.25 uur met ernstige verwondingen in de halsstreek aangetroffen in een lokaal van de school, aldus de politie. Stegman bevestigde dat het gaat om de 8-jarige Jesse Dingemans.

De school heeft meteen groot alarm geslagen na de gruwelijke vondst. Getuigen zeggen dat ze de dader gehuld in capuchon en lange jas hebben zien weglopen in de richting van het nabijgelegen gemeentehuis.

Over de exacte toedracht en het motief kon Stegman nog niets zeggen. Burgemeester Fränzel sprak van een "verschrikkelijk bericht".

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief