Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jongen (5) dood gevonden in woning

11 dec 06

In een woning in Apeldoorn is zondagavond het levenloze lichaam van een 5-jarig jongetje aangetroffen. Het kind is vermoedelijk om het leven gebracht, aldus de politie maandag.

De 27-jarige moeder meldde zich op het politiebureau in Apeldoorn met de mededeling dat ze haar kind had gedood. De politie onderzoekt de manier waarop de jongen om het leven is gekomen.

De vader en moeder van het kind leefden gescheiden van elkaar. De jongen was ondergebracht bij een pleeggezin in Amerongen (Utrecht) waar hij ook naar school ging. "Op christelijke basisschool De Regenboog is inmiddels een informatiebijeenkomst geweest", aldus een voorlichter van de politie.

De politie kwam pas maandag met haar bevindingen naar buiten omdat eerst de vader getraceerd en ingelicht moest worden. De moeder zit momenteel vast en heeft nog geen nadere verklaring kunnen afgeven. "Ze was zondagavond erg verward en wordt mogelijk vandaag gehoord."

Bureau Jeugdzorg Gelderland is sinds januari betrokken bij de hulpverlening aan het gezin. In augustus is het kind na een uitspraak van de kinderrechter door het bureau met een bezoekregeling in het pleeggezin geplaatst wegens psychiatrische problemen van de moeder. Er waren volgens jeugdzorg geen signalen in te grijpen in de bezoekregeling.

Dat bevestigt ook Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven en de Kempen (GGzE) waar de vrouw onder behandeling stond. "Ze verbleef hier doordeweeks op vrijwillige basis en was in de weekeinden thuis. We hadden geen signalen dat iets dergelijks kon gebeuren", aldus een zegsvrouw van de instelling.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief