Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Britse politie houdt mogelijke seriemoordenaar aan

18 dec 06

De Britse politie heeft maandag een 37-jarige man aangehouden die verdacht wordt van de moord op vijf prostituees in en rond de Engelse plaats Ipswich.

De mogelijke 'Suffolk strangler' werd gearresteerd in zijn woning in Trimley, 10 kilometer ten zuidoosten van Ipswich en vlakbij de havenplaats Felixstowe, zei politiecommandant Stewart Gull.

Gull noemde de naam van de verdachte niet, maar de Britse media wezen onmiddellijk naar de 37-jarige Tom Stephens, die in een supermarkt werkt.

De moorden vonden plaats in slechts elf dagen tijd. De slachtoffers werden ontkleed gevonden, met niet meer dan hun sieraden op hun lichaam. Twee van de slachtoffers kwamen door wurging om het leven, van de andere vrouwen is nog altijd niet duidelijk hoe ze werden vermoord. Ze vertoonden geen tekenen van een worsteling, waardoor de politie onderzoekt of ze eerst zijn verdoofd. Een van de vrouwen was zwanger.

De alleenstaande Tom Stephens heeft eerder een interview gegeven aan de Sunday Mirror. Daarin zei hij: "Ik ben een vriend voor al die meisjes. Maar ik heb geen enkel alibi." Hij noemde zichzelf een "beschermer" en verklaarde dat hij "alle gelegenheid" zou hebben om de moorden te plegen "omdat de meisjes me zo vertrouwen".

Het onderzoek naar de seriemoorden is een van de grootste onderzoeken in de Britse geschiedenis. Ruim driehonderd rechercheurs werken aan de zaak. De Britse politie kreeg bijna 10.000 telefonische tips.

(Bron: ANP/AFP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief