Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sara en Ammar aangekomen op Schiphol

22 dec 06

Sara (11) en Ammar (13), die een half jaar in de Nederlandse ambassade in de Syrische hoofdstad Damascus verbleven, zijn rond 14.00 uur geland op Schiphol.

De kinderen werden bij de gate opgewacht door minister Ben Bot (Buitenlandse Zaken). Hij leidde hen langs de massaal toegestroomde journalisten naar een auto. Onder begeleiding van de marechaussee vertrokken de kinderen daarna naar een onbekende bestemming. Overrompeld door de aandacht zeiden de kinderen tegen de journalisten dat het ..goed" met ze ging.

Op een onbekende plek werden de kinderen herenigd met hun moeder, hun twee broertjes, hun oma, een tante en een oom. Bot zei later op een persconferentie dat de kinderen "in zeer opgewekte stemming zijn" door de hereniging, die volgens hem "buitengewoon emotioneel" was. Sara en Ammar verkeerden "in uitstekende staat".

De kinderen worden de komende tijd opgevangen binnen de familie. Ook zijn er contacten met organisaties die zich bezighouden met jeugdopvang. "Zodat Sara en Ammar zo snel mogelijk hun normale leven weer kunnen oppakken", aldus Bot. Ook blijven de kinderen de Arabische lessen volgen waarmee ze in Syrië zijn begonnen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief