Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Burgemeester wil spanningen in Wapenveld voorkomen

15 jan 07

De burgemeester van Heerde heeft de jongeren die verdacht worden van betrokkenheid bij het dodelijk verkeersongeval van vrijdagavond aangeraden maandag niet bij de stille tocht voor de slachtoffers te komen.

"Dit om eventuele spanningen te voorkomen", zei burgemeester Willem Hoornstra maandag. De slachtoffers en verdachten zouden afkomstig zijn uit twee groepen die sinds december ruzie hebben.

Bij het ongeval tussen Wapenveld en Heerde kwamen twee broers van 18 en 21 jaar en een 22-jarige man om. Een vierde slachtoffer, een 19-jarige vrouw, ligt zwaargewond in het ziekenhuis. De verdachten zijn twee mannen van 19 en 20 jaar, die verdacht worden van het veroorzaken van een dodelijk ongeval. De politie hield hen vrijdag aan, zondag kwamen ze vrij.

Mogelijk gingen een ruzie en een achtervolging vooraf aan het ongeval. Van grote spanningen tussen jongeren in Wapenveld en Heerde is momenteel geen sprake, zei de burgemeester. "Overal overheerst verslagenheid en verdriet."

Volgens Hoornstra zouden de ruziënde groepen elkaar vrijdagavond buiten het jongerencentrum hebben gesproken. Hij weet niet of de ruzie enige relatie heeft met het ongeval. "Dat is nu zeer onduidelijk."

Wel zei hij zich zorgen te maken over het rijgedrag van de jongeren in zijn gemeente. "Kennelijk moet er eerst een dergelijk ongeval plaatsvinden voor men daarover gaat nadenken."

De burgemeester loopt maandagavond niet mee in de stille tocht. "Het is een initiatief voor en door de lokale jeugd. Mijn aanwezigheid daarbij is storend." Ook de directe nabestaanden lopen niet mee.

Hoornstra zal wel bij de begrafenis van de slachtoffers zijn.Het drietal wordt tegelijkertijd begraven. Wanneer is nog onduidelijk, omdat justitie de stoffelijke overschotten nog niet heeft vrijgegeven.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief