Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Honderden deelnemers aan herdenkingstocht Wapenveld

15 jan 07

Met fakkels en bloemen in de hand hebben maandagavond enkele honderden voornamelijk jeugdige inwoners van het Gelderse dorp Wapenveld een herdenkingstocht gehouden ter nagedachtenis aan het verkeersongeval vrijdagavond.

Daarbij kwamen drie jongeren uit het dorp om het leven. Een 19-jarige vrouw die ook in de auto zat, ligt in coma in het ziekenhuis.

Tegen half zeven arriveerden de eerste tientallen jongeren aan de rand van het dorp, het startpunt van de tocht. Onder hen Niels Regterschot (18), vrijwilliger bij jongerencentrum Odyssee dat de tocht organiseerde. In het centrum zelf, op straat, maar ook op school wordt veel stilgestaan bij het ongeval. Hij zat op school bij een van de overleden jongens. "Iedereen wil erover praten. Het is een klein dorp, dus iedereen kende het drietal wel." Op de herdenkingstocht kwamen uiteindelijk enkele honderden inwoners af.

"We willen met deze tocht bij deze tragedie stilstaan. Dat is wel het minste dat we voor ze kunnen doen", aldus een van de deelnemers.

Ook over de ruzie met een rivaliserende vriendengroep die mogelijk vooraf ging aan het ongeval wordt veel gepraat, zei Erwin Eikelboom. "Niemand weet hoe het precies zat. Er werd zelfs al gezegd dat het meisje dood was. Dat getuigt niet van respect tegenover haar ouders en vrienden."

De tocht hield stil bij de boom waar de auto met het viertal tegen aan klapte. De weg tussen Wapenveld en Heerde, aan beide zijden begrensd door bos, is afgezet. Aan de kale, hoge boom hangen foto's. Van het ongeval is behalve wat krijtstrepen op de weg niets meer te merken. Van enige rivaliteit daarentegen wel. "Wie het laatst lacht, lacht het best", roept een meisje grimmig nadat ze haar bloemen heeft gelegd.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief