Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee broers omgekomen door ongeluk Wapenveld

13 jan 07

Twee broers uit Heerde van 18 en 21 jaar oud en een 22-jarige man uit dezelfde woonplaats zijn vrijdagavond omgekomen door een auto-ongeluk op de Grote Weg in de Gelderse plaats Wapenveld.

Een 19-jarige vrouw, eveneens afkomstig uit Heerde, raakte ernstig gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Over haar toestand was zaterdagavond nog niets bekend, aldus de politie. De auto met de vier inzittenden raakte vrijdag om 22.15 uur door nog onbekende oorzaak van de weg, aldus een woordvoerder.

De auto botste tegen een boom en vloog in brand. De drie mannen overleden ter plekke. Volgens de politie is het ongeluk mogelijk het gevolg van een achtervolging of van hinderen. De politie heeft de bestuurders van twee andere auto's aangehouden. Het gaat om twee mannen uit Heerde, een van 19 en een van 20.

Volgens de politie werden zij kort voor het ongeluk ingehaald door de auto met de vier inzittenden die vermoedelijk werd bestuurd door de 22-jarige man uit Heerde. "Wij onderzoeken of er daarvoor ook inhaalacties hebben plaatsgevonden."

De twee aangehouden bestuurders waren volgens een woordvoerder bekenden van de slachtoffers. "De twee groepen zijn bij de politie bekend van een conflict in december. Dat ging over een meisje dat zou zijn overgelopen van de ene naar de andere vriendengroep. Uiteindelijk is een vader van een van hen door iemand uit de andere groep opzettelijk aangereden", aldus de politie. "Dat is voor ons aanleiding om extra alert te zijn op de achtergronden van dit ongeval. Ook gedroegen de twee mannen zich verdacht." Volgens de politie zitten de twee ook zondag nog vast voor verhoor.

Het jongerenwerk van de gemeente Heerde organiseert zaterdagavond een bijeenkomst in jeugdhonk Odysee. Tijdens deze bijeenkomst kunnen jongeren met elkaar over het ongeval praten. Ook is een wijkagent en iemand van slachtofferhulp aanwezig. Voor het jeugdhonk is gekozen omdat de slachtoffers even voor het fatale ongeluk in Odysee waren geweest.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief