Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Moordenaar Suzanne was net gedumpt

19 jan 07

Op de dag dat Henk van D. (45) de 12-jarige Suzanne Wisman uit Tweede Exloërmond verkrachtte en twee keer overreed, heeft zijn vrouw hem duidelijk gemaakt dat ze van hem wilde scheiden.

Op de bewuste dinsdag, 12 december, vertelde ze hem dat ze de jarenlange relatie wilde beëindigen. H. werd de deur gewezen en is vervolgens in zijn camper vertrokken. Dat liet zijn advocaat Hans Klopstra gisteren weten.

Nadat de gefrustreerde Van D. z'n huis aan het Zuiderdiep verliet, heeft hij 's avonds rond halfzeven Suzanne opgepikt. Zowel in de camper als buiten de camper verkrachtte hij haar en om te voorkomen dat ze zou gaan praten over het hele gebeuren, besloot hij dat ze dood moest.

Hij overreed haar twee keer met zijn kampeerwagen. Daarna ging hij ervandoor. Twee dagen hield hij zich schuil. Uiteindelijk biechtte hij het verhaal op aan een getuige, die de politie inschakelde.

In 2005 ging Van D. failliet met zijn marktkraam. Hij zou een schuld van zo'n 80 duizend euro bij verschillende banken hebben gehad. Vorig jaar juli is het faillissement opgeheven bij gebrek aan baten.

(Bron: De Telegraaf)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief