Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Senaatscommissie keurt Irak-beleid Bush af

24 jan 07

Een Amerikaanse Senaatscommissie heeft zich woensdag uitgesproken tegen de plannen van president George Bush om extra troepen naar Irak te sturen.

De aangenomen resolutie is niet bindend, maar wordt gezien als een signaal richting Bush om zijn nieuwe Irak-strategie te heroverwegen, meldden Amerikaanse media.

In de door de Democraten gecontroleerde commissie Buitenlandse Betrekkingen stemden elf Democraten en een Republikein voor de resolutie. Negen Republikeinen, de partij van de Bush, stemden tegen. De voltallige Senaat zal waarschijnlijk volgende week praten over de resolutie, waarin staat dat Bush' beleid 'niet in het nationale belang' is.

De president wil 21.500 extra militairen sturen om een einde te maken aan de geweldsspiraal in Irak. De eerste militairen zijn al aangekomen. In de jaarlijkse 'troonrede' van de president, de State of the Union, vroeg Bush dinsdagavond (lokale tijd) het Congres juist om steun voor zijn plannen. Hij hoopt dat het parlement zijn nieuwe aanpak tijd wil geven.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief