Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sigaren en rang van generaal voor afgeloste Uruzgan-commandant

29 jan 07

Met een kist sigaren als cadeau van Defensieminister Henk Kamp zijn zondag kolonel Theo Vleugels en ruim dertig andere afgeloste leden van de staf van de Task Force Uruzgan bij hun thuiskomst op de vliegbasis Eindhoven verwelkomd.

Kamp maakte daar bekend dat Vleugels als generaal in zijn nieuwe functie aan de slag gaat.

Vleugels heeft vanaf 1 augustus vorig jaar als eerste het bevel gevoerd over deze taakgroep van Nederlandse militairen in de zuidelijke Afghaanse provincie. Afgelopen woensdag droeg hij het commando over aan zijn opvolger, kolonel Hans van Griensven. Kamp sprak ook waarderende woorden uit aan het adres van Vleugels en de andere stafleden voor het moeilijke werk dat het afgelopen half jaar is verricht. "U heeft langzamerhand de zaak daar onder controle gebracht en het begin gemaakt van duurzame wederopbouw."

De VVD-bewindsman vergat niet de slachtoffers te gedenken die onder de ongeveer 1500 Nederlandse militairen in Uruzgan zijn gevallen. Ruim een week geleden raakten er bij een zelfmoordaanslag tijdens een patrouille vijf gewond. In augustus en september vorig jaar vielen al twee gewonden. Eén militair pleegde zelfmoord op Kamp Holland.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief