Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Nog drie RAF-terroristen in cel

12 feb 07

Na de maandag aangekondigde vrijlating van RAF-terroriste Brigitte Mohnhaupt, zitten nog drie van de toenmalige 26 leden van de Rote Armee Fraktion een levenslange gevangenisstraf uit.

Christian Klar (54): De uit Freiburg afkomstige Klar hoopt om net als Mohnhaupt snel gratie te krijgen. De historicus behoorde in de jaren '70 tot het leiderschap van de RAF en gold als zeer gewelddadig. Hij was samen met Mohnhaupt verantwoordelijk voor de ontvoering en dood van werkgeversvoorzitter Schleyer (1977). Klar kreeg in 1985 vijf maal levenslang opgelegd wegens negen moorden.

Eva Sybille Haule (52): De kunstenares, sinds 1986 achter de tralies, werd in 1994 veroordeeld wegens drievoudige moord en 23 pogingen tot moord. De in Stuttgart geboren Haule probeerde eind 1984 een aanslag te plegen op een NAVO-opleiding in Oberammergau, die wegens een technisch defect mislukte. Ook zat ze achter de moord op de industrieel Ernst Zimmermann in februari 1985.

Birgit Hogefeld (50): Een van de leiders van de 'derde generatie' van de RAF. Zij werd in juni 1993 tijdens een antiterreuroperatie opgepakt, waarbij een medeverdachte en een politieman om het leven kwamen. De uit Wiesbaden afkomstige Hogefeld werd in 1996 veroordeeld wegens de moord op een Amerikaanse militair en een bomaanslag op de Amerikaanse vliegbasis bij Frankfurt (1985). Vervroegde vrijlating is pas in 2011 mogelijk.

(Bron: ANP/DPA)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief