Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Akkoord over verdeling ministers

13 feb 07

De verdeling van de ministersposten is rond. Formateur Balkenende heeft een akkoord bereikt over de verdeling van de zestien ministersposten onder de drie partijen. De kandidaten voor de ministersposten worden later deze week ontvangen.

Het stond al vast dat het CDA acht ministers levert, de PvdA zes en de ChristenUnie twee. Ook is al duidelijk dat Balkenende premier wordt en dat Bos en Rouvoet vice-premier worden.

Uiteindelijk komen er 27 bewindslieden, dat is er één meer dan het vorige kabinet. Het voornemen was om juist een kabinet samen te stellen met minder mensen.

Nu de kabinetsposten verdeeld zijn, zal Balkenende deze week al kandidaten ontvangen. Rouvoet en Bos komen als eerste op bezoek bij formateur Balkenende.

Andere namen die genoemd worden voor een ministerspost zijn CDA' er Maxime Verhagen op Buitenlandse Zaken, Piet Hein Donner of Gerda Verburg (CDA) op Sociale Zaken, Ahmed Aboutaleb (PvdA) op Integratie en Wijkverbetering of Onderwijs en Eimert van Middelkoop (CU) op Defensie.

De formateur verwacht de tweede helft van volgende week, donderdag de 22ste of vrijdag de 23ste, met zijn vierde kabinet op het bordes te staan.

(Bron: NOS)


 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief