Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Jan Kees de Jager

14 feb 07

Een van de verassingen van deze kabinetsformatie is de benoeming van Jan Kees de Jager tot staatssecretaris van FinanciŽn.

Toen zijn kandidatuur uitlekte, moesten zelfs de meest ervaren Binnenhofwatchers toegeven dat ze nooit van hem hadden gehoord.

Toch is de nieuwe bewindsman in CDA-kring geen onbekende. Hij was van 1993 tot 1996 bestuurslid van het CDJA, de jongerenorganisatie van de christendemocraten. Op dit moment is hij penningmeester van het partijbestuur van het CDA. De Jager was nauw betrokken bij de opsteling van de laatste twee verkiezingsprogramma's, met name bij de financiële paragraaf daarvan.

Jan Kees de Jager (1969) is, net als CDA-leider Jan Peter Balkenende, geboren in het Zeeuwse Kapelle. Hij studeerde eerst in Nijenrode en later economie en rechten in Rotterdam.

Nog tijdens zijn studie begon hij samen met een vriend een internetbedrijf, ISM. De op een zolderkamer gestarte onderneming groeide uit tot een van de grootste internetbedrijven van Nederland en telt inmiddels 220 medewerkers. In 2007 werd De Jager door de branche gekozen tot ICT Personality van het jaar.

De Jager is ook lid van het Innovatieplatform, de door Balkenende in het leven geroepen denktank, waarin topmensen uit bedrijfsleven en wetenschap samenwerken.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief