Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NVJ noemt Moszkowicz 'kat in het nauw'

19 feb 07

"Een kat in het nauw die afgeeft op de media." Zo noemde Thomas Bruning van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) maandag advocaat Bram Moszkowicz.

De strafpleiter maakte kort daarvoor op een persconferentie bekend dat hij terugtreedt als advocaat van Willem Holleeder. In zijn toespraak viel hij onder meer de media aan.

Moszkowicz beschuldigde sommige journalisten ervan onwaarheden op te schrijven. Enkele media zouden onjuiste berichten klakkeloos overnemen. NVJ-secretaris Bruning vindt de uitspraken "betreurenswaardig". "Ik zie dit niet als serieuze aanval. Hij zet zichzelf te kijk."

"Het is in Nederland uitstekend geregeld", vervolgt Bruning. "Als er onwaarheden worden gepubliceerd, kan een medium juridisch worden aangepakt. Moszkowicz is mans genoeg om dat te doen." Dat de advocaat geen gebruik van dit recht heeft gemaakt, bewijst volgens Bruning dat er geen onwaarheden zijn afgedrukt.

De NVJ-secretaris heeft het gevoel dat Moszkowicz gefrustreerd is door het verloren kort geding dat hij had aangespannen tegen Quote-hoofdredacteur Jort Kelder. Een zaak die volgens Bruning juist aangeeft dat er aan "behoorlijke verslaglegging" wordt gedaan. De Amsterdamse rechtbank bepaalde vorige week dat de advocaat door Kelder mag worden uitgemaakt voor 'maffiamaatje' dat met zwart geld wordt betaald.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief