Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

NS en Schiphol onder minister Eurlings

22 feb 07

De Nederlandse Spoorwegen en Schiphol, twee gevoelige dossiers op verkeersgebied, zitten in het nieuwe kabinet in de portefeuille van de minister, de CDA'er Camiel Eurlings.

In het net opgestapte kabinet vielen deze dossiers onder de staatssecretaris. De nationale spoorsector komt daarmee nu in één hand.

De nieuwe staatssecretaris, Tineke Huizinga-Heringa van de ChristenUnie, krijgt maritieme zaken, stads- en streekvervoer plus taxizaken en het decentrale openbaar vervoer (zoals treinverbindingen) erbij, aldus een woordvoerder van het departement. Voor de rest blijft alles bij het oude op het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Minister André Rouvoet (ChristenUnie) voor Jeugd en Gezin krijgt beleidsterreinen in zijn portefeuille die op vier ministeries zijn ondergebracht, meldde de Rijksvoorlichtingsdienst donderdag. Rouvoet, tevens vicepremier, wordt onder meer verantwoordelijk voor jeugdbescherming en gezinsvoogdij (Justitie), zorg op school (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), het jeugddeel van de arbeidsmarkt (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) en zaken die al bij Rouvoets thuisministerie (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) behoorden zoals jeugdzorg. Rouvoet heeft voor zijn portefeuille een eigen begroting van zo'n zes miljard euro.

Verder mag de minister voor Jeugd en Gezin zich ook bemoeien met zaken op andere ministeries die niet direct in zijn programma zitten. "Alles wat met jeugdzaken heeft te maken, zal mij tegenkomen", zei hij al eerder op de dag.

(Bron: ANP)

 

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief