Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Sylvia Kristel wil niet meer in films

23 feb 07

Sylvia Kristel wil niet meer in films spelen. Zij schaamt zich voor haar uiterlijk, zegt ze in Vara TV magazine.

"Het is geen aftakeling hoor: mijn ogen zijn nog helder, maar ik wil liever niet meer in beeld, tenzij in een karakterrol, als oma. Zo'n gevulde toet is een ramp voor de camera en voor de foto."

Plastische chirurgie is voor de 54-jarige Kristel geen optie. "Dat vind ik wat frivool als je medisch net onder het mes bent geweest."

De actrice werd onlangs door haar artsen genezen verklaard van keelkanker, vertelt ze, en daarna opnieuw van de uitzaaiingen in haar longen. Door de diverse chemotherapieën kan ze slecht horen en raakte ze haar stem kwijt. Die heeft ze inmiddels terug, maar wel een octaaf lager.

Ook aan afvallen heeft de Utrechtse al gedacht, want ze is allesbehalve blij met haar nieuwe lichaamsvormen. "Ik heb nu een Afrikaans achterwerk waar je een ontbijtblad op kunt zetten."

Kristel brak in 1973 wereldwijd door dankzij de hoofdrol in de Franse erotische Emmanuelle-films. Zij kende veel ups en downs in haar leven. Ongelukkige huwelijken, drank en drugs zorgden voor verschillende dieptepunten. Vrijdag presenteert zij in Amsterdam haar autobiografie 'Naakt' waarin zij hierover openhartig schrijft.

De NPS zendt zondag in het televisieprogramma 'Het uur van de wolf' een documentaire uit over Kristel geregisseerd door Michiel van Erp.

(Bron: nu.nl)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief