Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Buurtbewoners reageren geschokt op familiedrama

12 mrt 07

Buurtbewoners maken maandag een verslagen indruk bij het huis in de Transvaalbuurt in Haarlem-Noord waar het jongste familiedrama is begonnen.

Buren hebben zich verzameld in de omgeving van de Kritzingerstraat, waar een 32-jarige man naar alle waarschijnlijkheid zijn 58-jarige schoonmoeder om het leven heeft gebracht. De vader en zijn twee zoontjes van 4 en 6 jaar kwamen later om het leven toen ze voor een trein sprongen op een spoorwegovergang in Haarlemmerliede.

Volgens een buurtbewoonster, die de jongens wel eens op straat buiten zag spelen, heeft het drama in de Kritzingerstraat zich tussen 14.00 en 14.30 uur afgespeeld. Buurtgenoten zeggen dat er gegil is gehoord en dat de vrouw door messteken is omgebracht. Zij was in het huis op de jongens aan het oppassen. De politie heeft de straat afgezet.

Volgens de verhalen die in de buurt de ronde doen, zouden al een paar weken problemen zijn in het gezin. De man zou het huis hebben moeten verlaten. Buurtbewoners zeggen dat de vader vrijdag al dreigde dat hij met zijn twee zoons voor de trein zou springen als hij zijn kinderen niet langer kon zien.

Hij kwam maandag langs zijn huis om de kinderen op te halen. Zijn schoonmoeder wilde haar twee kleinkinderen niet meegeven, zeggen buren. Daarop zou hij de vrouw met messteken hebben gedood. De moeder zou niet thuis zijn geweest.

Een 11-jarige jongetje dat in de buurt woont, vertelde dat zijn moeder gezien heeft hoe de man onder de trein sprong. Zij zag het gebeuren vanuit een restaurant waar zij werkt, tegenover de spoorwegovergang. De man was uit de auto gestapt en had zijn zoons onder zijn arm meegenomen, luidt het verhaal.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief