Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Familie drama Haarlem niet bekend bij hulpverlening

12 mrt 07

De familie waarbinnen donderdag vier personen het leven lieten, was niet bekend bij de hulpverlening.

Dat zeiden politiedistrictschef Peter Hola en burgemeester Bernt Schneiders van Haarlem maandagmiddag op een persconferentie naar aanleiding van het drama.

De politie gaat ervan uit dat de vader van het gezin eerst zijn schoonmoeder doodde. Vervolgens nam hij zijn jonge zonen van 4 en 6 jaar oud mee en sprong met hen voor een trein. Om 14.08 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw zou zijn gedood aan de Kritzingerstraat. Toen ze ter plaatse kwam, hoorde de politie dat de 32-jarige schoonzoon van het slachtoffer met zijn twee zoontjes was vertrokken. Zij lichtte op dat moment alle eenheden in. Kort daarna krreg zij de melding van het tragische incident bij de spoorwegovergang in Haarlemmerliede. De man is volgens Hola uit zijn auto gestapt en met zijn kinderen voor de trein gesprongen.

De moeder van de kinderen en vrouw van de 32-jarige Haarlemmer was niet thuis, maar is inmiddels wel op de hoogte gesteld van het drama. Het stel was getrouwd. Er waren volgens de politie en de burgemeester wel problemen in de relatie. De instanties onderzoeken nog waarom de twee leerplichtige kinderen niet op school waren.

De directie van hun school weet van het drama, aldus de burgemeester. Voor zowel de school als voor de omwonenden wordt hulpverlening ingeschakeld. Op een nog niet bekendgemaakt tijdstip is er een bijeenkomst zijn voor de omwonenden.

Het drama was voor de betrokken politiemensen ook traumatisch, aldus Hola. Ook die zullen hulpverlening krijgen.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief