Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Politie sluit wijk Ondiep af

13 mrt 07

De politie in Utrecht heeft dinsdagavond de wijk Ondiep hermetisch afgesloten. De toegangswegen naar de wijk zijn afgeschermd met grote hekken.

Burgemeester Brouwer-Korf van de gemeente Utrecht zei vanavond op een persconferentie dat de politie iedereen zal controleren die de wijk in of uit wil. Rondom de wijk zal de politie preventief fouilleren.

De gemeente heeft de maatregelen genomen om te voorkomen dat in de wijk ongeregeldheden ontstaan. Maandagavond ontstonden er relletjes in de wijk. Daarbij zouden mensen betrokken zijn geweest die niet in de wijk wonen.

Burgemeester Brouwer-Korf zei op de persconferentie dat de afsluiting in ieder geval tot woensdagochtend duurt. Zij zei het "afschuwelijk" te vinden dat de informatiebijeenkomst voor bewoners vanmiddag niet door kon gaan. "We hebben zeer serieuze signalen dat er reltoeristen afkomen op de onrust in Ondiep. Daarom nemen we pittige maatregelen."

Aanleiding voor de onrust in Ondiep is een schietpartij zondag op de Thorbeckelaan. Een politieagent die zich ernstig bedreigd voelde, schoot een 54-jarige man neer. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief