Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ondiep woensdagavond opnieuw afgesloten

14 mrt 07

De wijk Ondiep in Utrecht gaat woensdagavond opnieuw hermetisch op slot. Volgens een woordvoerder van de gemeente zijn dezelfde maatregelen van kracht als afgelopen avond en nacht. De politie vond de mogelijkheden om snel in te grijpen effectief.

De hekken staan klaar rondom de wijk en hoeven alleen verplaatst te worden. Hoe laat de wijk weer afgesloten wordt is nog niet duidelijk. Een woordvoerder van de politie verwacht dat dit aan het einde van de middag of het begin van de avond zal gaan gebeuren.

"Eerder is dat waarschijnlijk niet nodig", aldus de zegsman. Of er weer 'reltoeristen' op pad gaan woensdagavond is niet duidelijk. "We zijn aan het inventariseren", aldus de politie. "De gemeente heeft nog geen signalen dat woensdag weer ongeregeldheden in de stad zullen zijn", aldus een zegsman van de gemeente.

Of woensdag de laatste dag van afsluiting is, blijft onduidelijk. "We evalueren elke dag wat er nodig is. Dus donderdag zien we verder", aldus de woordvoerder van de politie. Het is denkbaar dat de wijk in elk geval tot en met donderdag dicht blijft, in verband met de aangekondigde stille tocht.

Burgemeester Annie Brouwer van Utrecht en de politie gaan woensdagmiddag om 15.30 uur in gesprek met buurtbewoners. Deze besloten bijeenkomst vindt plaats in de Monicakerk. Twee uur later is er een persconferentie.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief