Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Zes relschoppers Ondiep donderdag voor rechter

14 mrt 07

Zes van de 135 mensen die dinsdagavond bij ongeregeldheden in en om de Utrechtste wijk Ondiep zijn aangehouden, komen donderdag voor de rechter. Dat meldde woensdag een woordvoerster van het Openbaar Ministerie.

De andere 128 arrestanten krijgen een bekeuring, omdat ze de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) hebben overtreden. Van de zes mensen die nog vastzitten, wordt één man verdacht van poging tot doodslag. Hij reed dinsdag tijdens de rellen met zijn auto in op de aanwezige ME'ers.

Verder gaat het om vier mensen die stenen hebben gegooid, twee anderen worden verdacht van bedreiging en opruiing. De bekeuringen voor de overige mensen die zijn aangehouden worden
naar de officier van justitie gestuurd. Die moet bepalen hoe hoog de boete is.

Normaal staat op het overtreden van de APV 130 euro, maar gezien de omstandigheden valt dit bedrag volgens het OM waarschijnlijk "een stuk hoger" uit. De politie onderzoekt nog waar de
arrestanten vandaan komen en of er voetbalsupporters bij de ongeregeldheden betrokken waren.

De woordvoerster kon nog niets zeggen over de toedracht van de schietpartij afgelopen zondag, waarbij een inwoner van de wijk Ondiep overleed. "Er gaan veel geruchten over de schietpartij, maar ik zou die geruchten slechts aansporen als ik hier als iets over zeg."

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief