Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Wilders: zijn ministers knettergek geworden?

15 mrt 07

Geert Wilders

Geert Wilders van de PVV vreest dat enkele ministers "knettergek" zijn geworden. Dat blijkt uit vragen die de fractieleider donderdag heeft gesteld over een gesubsidieerde reis van zestien Marokkaanse jongeren uit Rotterdam.

De PVV wil dat "dergelijke wanstaltige reizen nooit meer zullen plaatsvinden" met steun van subsidies.

Wilders adresseerde zijn vragen aan de ministers Ernst Hirsch Ballin (Justitie), Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) en Ella Vogelaar (Integratie). De aanleiding is een artikel in De Telegraaf over de jongeren, die naar Marokko zijn afgereisd om meer te leren over de natuur en het milieu. Zij zouden de reis maken met financiële steun van het ministerie van Ontwikkelingssamenwerking en de gemeente Rotterdam. Een deel van de jongeren is in het verleden met politie en justitie in aanraking geweest wegens lichte vergrijpen.

De onparlementaire toon die Wilders aanslaat om zijn onvrede over zaken kracht bij te zetten, kwam hem de afgelopen weken op kritiek te staan van collega's in de Tweede Kamer. Vooral het taalgebruik tijdens een debat vorige week over advieswerk dat PvdA-Kamerlid Khadija Arib voor Marokko verricht, zorgde voor gefronste wenkbrauwen. In dat debat werden geregeld woorden gebruikt als "bizar", "schande" en "belachelijk".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief