Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ondiep op lijst van Vogelaar

22 mrt 07

De wijk Ondiep in Utrecht, vorige week nog in het nieuws wegens rellen, staat op de lijst van veertig probleemwijken van minister Vogelaar (Wonen, Wijken en Integratie). De lijst werd vanmiddag bekendgemaakt door het ministerie van VROM.

De PvdA-bewindsvrouw wil ,,een intensieve relatie opbouwen" met de probleemwijken. Zoals verwacht staat Rotterdam met zeven wijken bovenaan in de lijst. Amsterdam volgt op de tweede plaats met vijf wijken. Den Haag, Utrecht en Arnhem staan met vier wijken gedeeld derde. Eindhoven (drie) en Groningen (twee) staan ook meer dan één keer vermeld.

Het was tot nog toe onduidelijk of Ondiep op de lijst van Vogelaar zou prijken. Utrecht is tevreden met de selectie van de wijken. "Wij hadden zelf hooguit vijf wijken geselecteerd, dus we zijn blij dat we extra geld krijgen voor vier", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Ondiep stond ook op het wensenlijstje van de gemeente. Net als Kanaleneiland, Overvecht en Zuilen-Oost is een extra financiële injectie hard nodig om de wijk te verbeteren. Hoograven valt buiten de boot, maar daar heeft de gemeente een ander potje voor. "We blijven ook investeren in de andere wijken", aldus de zegsman.

Op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente waren de minister en andere bewindslieden vorige week nog weggebleven uit Ondiep, waar rellen uitbraken na het doodschieten van een wijkbewoner door een politie-agent. Maandagochtend bracht ze alsnog een bezoek aan de wijk.
Tijdens het bezoek sprak ze met bewoners, politie, Openbaar Ministerie, jongerenwerkers en de Woningbouwcorporatie Mitros. Vogelaar woont zelf in Utrecht en gaf vrijdag nog aan dat ze niet wist of Ondiep in aanmerking kwam voor de lijst.

(Bron: ANP)


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief