Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Twee doden door brand Andijk

25 mrt 07

Door een brand op een bungalowpark in Andijk zijn zondagochtend vroeg twee doden gevallen. Dit heeft de politie laten weten.

De slachtoffers zijn vermoedelijk twee Polen, aldus burgemeester Astrid Streumer van Andijk. Een derde persoon moest met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis. Van deze persoon is al wel bekend dat het om iemand uit Polen gaat.

De brand werd even voor vijf uur ontdekt in een huis op het bungalowpark Grootslag aan de Proefpolder in Andijk. Het pand werd geheel verwoest. Twee aangrenzende huizen raakten beschadigd. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Volgens burgemeester Streumer wonen naar schatting zeshonderd Oost-Europeanen op het bungalowpark. Andijk wil hier een einde aan maken, hoewel dat niets te maken heeft met de brand en de veiligheid in het park. "Van de oudere huisjes in het park stonden wij voorheen toe dat die in het seizoen werden verhuurd aan buitenlandse arbeiders. Maar sinds vorig jaar heeft dit een enorme toevlucht genomen. Wij willen dat het park weer de recreatieve functie terugkrijgt en gaan handhaven hierop."

Andijk wil met andere partijen als omliggende gemeenten en de provincie Noord-Holland tot een oplossing komen over de woonsituatie van de Oost-Europese arbeiders. Volgens Streumer heeft het standpunt van de gemeente niets te maken met mogelijke veiligheidsproblemen. "De huisjes zijn veilig. Het enige wat er met deze brand gebeurt, is dat er extra aandacht voor het park komt. Het bewijst niets over de brandveiligheid."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief