Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Weduwe trotseert Holleeder

31 mrt 07

De weduwe van de vermoorde Kees Houtman gaat de komende maanden in de rechtszaal rechtstreeks de confrontatie aan met Willem Holleeder. Zij heeft besloten om vergaande bescherming van justitie te laten vallen.

Maria Houtman zou aanvankelijk als de anonieme kroongetuige A. worden opgevoerd in het proces, dat maandag begint. De weduwe heeft bij de rechter-commissaris enkele dagen geleden onder haar eigen naam al een reeks verklaringen afgelegd.

Kees Houtman is een van de vier slachtoffers van afpersing waarvoor Holleeder wordt vervolgd. Hij werd in 2005 vermoord voor zijn huis, waarna zijn dochter de deur opende. Hij stierf in de armen van zijn vrouw.

Het openbaar ministerie noemt de stap van de vrouw "zeer moedig". "Zij heeft van zeer nabij meegemaakt hoe haar man stelselmatig werd bedreigd en afgeperst door Holleeder en enkele medeverdachten. Zij is daarmee een zeer belangrijke getuige", aldus Wim de Bruin van het landelijk parket. De vrouw heeft laten weten dat zij ook bereid is om tijdens het proces plaats te nemen in de rechtszaal, tegenover Holleeder.

(Bron: De Telegraaf/John van den Heuvel en Bert Huisjes)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief