Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Proces tegen Holleeder alsnog begonnen

2 apr 07

Met een vertraging van viereneenhalf uur is maandagmiddag in Amsterdam de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Willem Holleeder en een aantal medeverdachten begonnen.

De zitting werd om veiligheidsredenen verplaatst van de extra beveiligde rechtbank in Osdorp naar het rechtbankgebouw aan de Parnassusweg in Amsterdam-Zuid.

In de nacht van zondag op maandag raakte De Bunker, zoals de rechtbank in Osdorp beter bekend staat, zwaarbeschadigd door een of meerdere explosies die veroorzaakt zijn door projectielen.Desondanks konden alle betrokkenen bij de zaak, onder wie familieleden en advocaten, en de verzamelde pers er later op de ochtend naar binnen.

Uiteindelijk werd besloten de zitting toch te verplaatsen, omdat in het gebouw een projectiel was gevonden waarvan een deel nog niet was ontploft. De rechters hebben maandagmiddag laten weten dat het ernaar uitziet dat de rest van het proces verder kan gaan in De Bunker.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt Holleeder en zijn vermeende handlangers met name van het stelselmatig afpersen van vier vermogende zakenlieden. Die waren vooral in het vastgoed
actief. Justitie beticht Holleeder ervan dat hij aan het hoofd heeft gestaan van een paar criminele organisaties. Deze groepjes hadden telkens een wisselende samenstelling die het hadden voorzien op de miljoenen van hun slachtoffers. Geweld, bedreiging en intimidatie behoorden volgens justitie tot de vaste werkwijze van deze groepen.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief