Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Holleeder donderdag geopereerd

10 apr 07

Willem Holleeder, die met hartproblemen in het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) ligt, wordt donderdag geopereerd. Dat heeft zijn advocaat, Jan-Hein Kuijpers, dinsdag gezegd nadat hij een bezoek aan zijn cliŽnt had gebracht.


"Het is duidelijk geworden dat één hartklep er heel slecht aan toe is", zei Kuijpers. De gezondheidstoestand van Holleeder is "stabiel". Wel blijft de situatie volgens de advocaat levensbedreigend, omdat er complicaties kunnen optreden.

Hij heeft van de artsen begrepen dat het herstel na de operatie drie tot zes maanden zal duren. Maar dan moeten er verder geen complicaties bijkomen, aldus de advocaat. Als Holleeder is hersteld, mag hij in de periode daarna bovendien niet te maken krijgen met stress. Het is daarom nog de vraag wanneer de verdachte weer in staat is om in de rechtszaal te verschijnen.

De Haarlemse rechtbank hield het proces tegen hem dinsdag voor onbepaalde tijd aan. Holleeder zag er volgens Kuijpers beter uit dan maandag, toen de 'topcrimineel' in het LUMC werd opgenomen. "Hij had meer kleur. Hij is gister uit een shock gehaald." De advocaat heeft even met zijn cliënt gesproken. Holleeder zei dat hij zich "redelijk" voelt en gaf aan dat hij nu geen pijn meer heeft. Hij heeft inmiddels een soepje gehad.

Artsen hebben een stappenplan gemaakt om Holleeder te behandelen. Ze zijn er nog niet helemaal gerust op, zei de advocaat. Holleeder kampt ook met nieruitval. Artsen denken dat dit te maken heeft met de hartproblemen, aldus Kuijpers.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief