Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Combinatie Fortis en ABN Amro kost duizend banen'

16 apr 07

Een samengaan van de Nederlandse activiteiten van ABN Amro met die van het Belgisch-Nederlandse Fortis gaat ten koste van maximaal duizend banen.

Dat is de verwachting van FNV Bondgenoten, zo liet vakbondsbestuurder Huug Gorter maandag weten. "Er zullen onherroepelijk dubbelingen optreden. Dat komt omdat Fortis bankkantoren heeft op plaatsen waar ABN Amro vlakbij ook is vertegenwoordigd. Dan kun je erop wachten dat een vestiging wordt opgeheven", aldus Gorter. De bestuurder vreest honderden tot maximaal duizend ontslagen bij het kantorennetwerk van de beide concerns.

Als er meer bedrijven van de banken worden samengevoegd, zoals bijvoorbeeld de zakenbankdivisies, kan het aantal ontslagen nog verder oplopen, verwacht Gorter. Met hoeveel kan de vakbondsman niet zeggen.

FNV Bondgenoten maakt zich zorgen rondom de betrokkenheid van Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Santander bij ABN Amro. "Onze voorkeur gaat uit naar Barclays. We zien liever dat een grote andere bank ABN Amro overneemt dan de variant met de opdeling. Dat scenario is negatief voor de werkgelegenheid", aldus Gorter.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief