Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Toezichthouders zwijgen over Fortis-consortium

16 apr 07

De Nederlandse toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB), de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) en de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMA) houden hun kaken stijf op elkaar over een mogelijk bod van een bankentrio op ABN Amro.

De toenadering van Fortis, Royal Bank of Scotland en het Spaanse Banco Santander is volgens de toezichthouders nog niet concreet genoeg. Afgelopen vrijdag werd bekend dat dit bankenconsortium ABN Amro heeft benaderd om te praten over een overname.

DNB wil slechts één officiële verklaring geven. "We volgen de ontwikkelingen nauwgezet en staan in nauw contact met ABN Amro", zei een woordvoerder van de centrale bank. Zoals bij iedere mogelijke overname van een Nederlandse bank toetst DNB onder meer of het een gezonde ontwikkeling is voor de financiële sector. ABN Amro voert momenteel exclusieve fusiegesprekken met de Britse bank Barclays.

President Nout Wellink van DNB heeft in principe geen bezwaar tegen een bank die ABN Amro na een overname in delen wil verkopen. "Het kan zijn dat een solide bank meebiedt, een overname doet en besluit, vanuit eigen strategische overwegingen, te herstructureren", zei Wellink twee weken geleden in een vraaggesprek met de Britse zakenkrant Financial Times.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief