Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA-ministers zoeken gewone leden op

17 apr 07

Vijftig dagen nadat het kabinet is aangetreden, vindt PvdA-minister Ella Vogelaar het nog steeds "heel leuk". Ronald Plasterk heeft sinds hij minister van Onderwijs werd "nog nooit zo hard gewerkt". Jacqueline Cramer (Milieu) is intussen al helemaal gewend aan de camera's.


Dat viel vanavond allemaal te vernemen tijdens een PvdA-bijeenkomst in Leiden, waar de drie genoemde ministers en staatssecretaris Sharon Dijksma (Onderwijs) in gesprek gingen met de eigen achterban.

De bewindslieden waren vooral gekomen om te luisteren naar de ideeën en wensen die er binnen de PvdA leven. De informatie wordt meegenomen bij het opstellen van het beleidsprogramma, waar het kabinet 100 dagen voor heeft uitgetrokken.

De problemen in de PvdA, zoals de discussie over het leiderschap van Wouter Bos en de slechte peilingen, stonden niet op de agenda. Toch bleken ze niet helemaal te vermijden.

"Noemt u nu eens een onderwerp dat de PvdA in de formatie voor de poorten van de hel
heeft weggesleept?", luidde een vraag uit de zaal. Er ontstond een wat ongemakkelijke sfeer.
"Het extra geld voor kinderopvang", probeerde Dijskma. "Dat er geen kerncentrales komen in deze kabinetsperiode", zei Cramer. "De aanpak van de verkokering", bracht Vogelaar naar voren. De vragenstelster reageerde niet enthousiast op dit rijtje. "Wilden CDA en ChristenUnie dat dan niet?"

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief