Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bankentrio zegt gesprek met ABN Amro af

23 apr 07

Het bankentrio Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en het Spaanse Banco Santander heeft een gesprek met ABN Amro maandag afgezegd.

Het consortium wil eerst het bod van het Britse Barclays op ABN Amro bestuderen. Dat hebben de drie banken maandag bekendgemaakt.

Barclays heeft maandagochtend een bod van 67 miljard euro gedaan op ABN Amro. Het bankentrio heeft al enige tijd een tegenbod in voorbereiding. Maandagmiddag om half drie zouden de eerste verkennende gesprekken tussen het drietal en ABN Amro plaatsvinden.

ABN Amro maakte maandag ook bekend dat zijn Amerikaanse dochter LaSalle voor 21 miljard dollar (15,5 miljard euro) wordt verkocht aan Bank of America. Het bankentrio wil graag weten onder welke omstandigheden deze verkoop tot stand komt en heeft die informatie opgevraagd bij ABN Amro. Het consortium meldde in een verklaring het "niet gepast te vinden vandaag met ABN Amro te spreken".

RBS, de op zeven na grootste bank ter wereld, wordt beschouwd als de aanvoerder van het consortium. De Schotse bank, aartsrivaal van Barclays, heeft het vooral gemunt op de Amerikaanse bank LaSalle van ABN Amro. RBS is de grootste buitenlandse bank in de Verenigde Staten en wil daar graag verder groeien.

Het aandeel ABN Amro daalde na het nieuws van het drietal van 36,6 euro naar 35,8 euro. Beleggers anticiperen op een hoger bod door het Fortis-consortium. Het aandeel Fortis noteerde 0,8 procent lager. Barclays koerste al bijna de hele dag rond de 2 procent lager.

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief