Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Partijvoorzitter Michiel van Hulten treedt af

25 apr 07

Partijvoorzitter Michiel van Hulten treedt af als voorzitter van de PvdA. Hij zal dat woensdagavond in een vergadering van het partijbestuur bekendmaken, melden ingewijden.

De directe reden is een brief van enkele medebestuursleden die het niet eens zijn met Van Hultens visie op de partijvernieuwing. Daarnaast was Van Hulten campagneleider bij de Tweede
Kamerverkiezingen vorig jaar waarbij de PvdA negen zetels verloor.

Van Hulten ervaart de kritiek van zijn medebestuursleden als een vertrouwensbreuk. In zijn vernieuwingsplannen wilde hij de leden meer ruimte geven.

Van Hultens vertrek komt kort voor de publicatie van een rapport van een commissie onder leiding van PvdA-burgemeester Ruud Vreeman, die de verkiezingscampagne en nederlaag analyseert.

De Jonge Socialisten hebben begrip voor de beslissing van Van Hulten om op te stappen. Volgens de PvdA-jongeren zou het hele bestuur moeten vertrekken. "Het wordt tijd dat er een einde komt aan het geëmmer binnen de PvdA. Mijns inziens is het zo snel mogelijk uitroepen van een congres noodzakelijk", aldus Peter Scheffer, voorzitter van de Jonge Socialisten.

PvdA-leider Wouter Bos en fractieleider Jacques Tichelaar wilden nog niet reageren op het opstappen van Van Hulten.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief