Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Groenink: Kijk niet alleen naar portemonnee

26 apr 07

Bestuursvoorzitter Rijkman Groenink van ABN Amro heeft aandeelhouders donderdag opgeroepen een bod niet uitsluitend te beoordelen op de prijs.

"Als mens en verantwoord burger hebben we de plicht verder te kijken dan alleen het laatste dubbeltje."

De topman, die vele miljoenen euro's kan verdienen aan de overname van zijn bank door het Britse Barclays, doelde daarbij op biedingen op het Amerikaanse LaSalle, eigendom van ABN Amro, en de overige onderdelen van zijn concern. Groenink zei dat Bank of Amerika "de hoogste prijs ooit" heeft geboden op LaSalle. "En we krijgen het in cash", voegde hij er enthousiast aan toe.

ABN Amro hoopt dat meerdere partijen een bod uitbrengen op LaSalle, omdat het de beste prijs voor de bank wil vangen. ABN Amro en Bank of America bereikten eerder deze week een overeenkomst over de verkoop van de divisie. "We hebben gezegd dat het niet alleen om het geld gaat, maar ook dat de medewerkers van LaSalle een goed huis krijgen." Bij de dochter werken zo'n 23.000 mensen.

Royal Bank of Scotland (RBS), dat samen met twee andere banken ook een bod op ABN Amro heeft gedaan, is niet te spreken over de verkoop van LaSalle aan Bank of America. Het Schotse concern is ook geïnteresseerd in het bedrijf. Niets staat RBS echter in de weg om ook een bod uit te brengen op LaSalle, zei Groenink. ABN Amro moet wel 200 miljoen euro betalen als de transactie met Bank of America niet doorgaat.

De verkoop van LaSalle maakt deel uit van het bod dat Barclays op ABN Amro heeft uitgebracht. Groenink herhaalde dat hij ervan overtuigd is dat de bieding van Barclays "een uitstekend voorstel is".

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief