Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Justitie doet huiszoeking bij ouders Joran

28 apr 07

Justitie heeft vrijdagavond een huiszoeking gedaan in het ouderlijk huis van Joran van der Sloot, verdachte in de zaak-Holloway.

Een twintigtal forensisch technisch experts uit Nederland zoekt in de woning op Aruba naar sporen. Dat heeft het Openbaar Ministerie in Aruba vrijdag laten weten.

Volgens justitie heeft de huiszoeking niets te maken met het recent verschenen boek van Van der Sloot. "Deze zoeking stond al enige tijd gepland", aldus justitie.

Aruba zit al bijna twee jaar met de zaak-Holloway in zijn maag. Het 18-jarige Amerikaanse meisje verdween na een avondje stappen op 30 mei 2005 met drie jongens de nacht in. Ze werd daarna nooit meer teruggevonden. De politie arresteerde sinds de verdwijning tien mensen, maar inmiddels zijn die allemaal weer vrijgelaten. Ook Van der Sloot is vrij, hoewel hij wel verdachte blijft.

Het onderzoek staat onder leiding van justitie op Aruba. Er zijn medewerkers van het Korps landelijke politiediensten naar Aruba gegaan, maar onder verantwoordelijkheid van de procureur-generaal van het eiland. De forensisch experts zijn onder meer van het Nederlands Forensisch Instituut.

Afgelopen week verscheen een boek waarin Joran van der Sloot zijn versie van het verhaal uit de doeken doet. Hij biedt daarin zijn excuses aan tegenover de familie van Holloway. Volgens Van der Sloot spijt het hem dat hij Holloway alleen heeft achtergelaten op het strand en dat hij in eerste instantie tegen de politie loog over het verloop van de fatale avond.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief