Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Toezichthouders alert op ontwikkelingen ABN Amro

3 mei 07

De toezichthouders De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM) zullen bij de ontwikkelingen rond ABN Amro "de vingers strak aan de pols houden".

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Financiën donderdag gezegd in reactie op de uitspraak van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam. Die bepaalde donderdag dat ABN Amro de verkoop van de Amerikaanse dochter LaSalle aan Bank of America niet mag doorzetten. " Het lijkt erop dat een ordelijk overnameproces nu belangrijker is dan ooit. Men kan er vanuit gaan dat de toezichthouders de vingers strak aan de pols zullen houden", aldus de woordvoerder.

DNB let daarbij op de gevolgen voor de financiële sector in Nederland en voor de spaarders van ABN Amro. De AFM ziet toe op het biedingsproces.

Ook minister Wouter Bos (Financiën) houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. Een eventuele fusie of overname moet aan hem worden voorgelegd, waarna de minister moet beslissen over een verklaring van geen bezwaar.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief