Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

PvdA: Logische uitspraak Ondernemingskamer

3 mei 07

De PvdA vindt dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam een logische uitspraak heeft gedaan over de verkoop door ABN Amro van dochter LaSalle.

Aandeelhouders moeten zich kunnen uitspreken over belangrijke stappen van de onderneming, vindt PvdA-Tweede Kamerlid Paul Tang. Daarnaast kan hij zich vinden in de kritiek van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) dat de verkoop van LaSalle vooral was bedoeld om de ene bieder te bevoordelen tegenover de ander.

Tang vindt niet dat aandeelhouders te veel macht hebben gekregen. "Dat is hier niet het probleem. Het falend beleid van topman Rijkman Groenink en het falende toezicht van de raad van commissarissen zijn dat wel."

Hoewel Tang verwacht dat de gevolgen voor spaarders en bankpersoneel uiteindelijk beperkt zullen zijn, vindt de PvdA'er het vervelend dat er langer onduidelijkheid en onzekerheid blijft bestaan over de toekomst van ABN Amro.

Dat is ook de grote zorg van de SP. De socialisten vinden daarentegen dat de uitspraak van de Ondernemingskamer bewijst dat de macht van de aandeelhouders is doorgeschoten. "Dat is geen gezonde situatie", aldus SP-Kamerlid Ewout Irrgang. Het is volgens hem aan de politiek om de regels opnieuw te bekijken.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief