Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

ABN Amro vraagt rechter om opheldering over LaSalle

4 mei 07

ABN Amro heeft de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam vrijdag om opheldering gevraagd over de uitspraak rond de verkoop van de Amerikaanse dochter LaSalle aan Bank of America.

Het is ABN Amro onduidelijk wat de huidige status van die overeenkomst is nu de rechter de transactie heeft bevroren.

Toen ABN Amro de verkoop sloot met Bank of America (BoA) werden enkele cruciale voorwaarden afgesproken. Deze zijn vastgelegd in de zogeheten 'go-shop'-clausule en komen erop neer dat andere partijen dan BoA nog veertien dagen de tijd hadden om een hoger bod uit te brengen.

Door de uitspraak van de Ondernemingskamer is het ABN Amro onduidelijk of de bank nog biedingen mag accepteren naast die van BoA. Ook vraagt de bank zich af of de deadline daarvoor, komende maandag om zes uur in de ochtend, nog geldig is.

Via de clausule wilde ABN Amro ook andere partijen de kans geven een bod uit te brengen op LaSalle. Naast Bank of America aast ook Royal Bank of Scotland (RBS) op LaSalle.

De Ondernemingskamer heeft het verzoekschrift van ABN Amro ontvangen. Hoe snel het verzoekschrift wordt behandeld, ligt volgens een woordvoerder aan de "inhoud en urgentie ervan". Volgens de zegsvrouw kan het binnen 24 uur. Volgens goed geïnformeerde bronnen geeft de Ondernemingskamer nog op vrijdag opheldering aan ABN Amro.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief