Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Tijd voor actie bij ABN Amro'

4 mei 07

Het is tijd voor actie bij ABN Amro nu opsplitsing en het verdwijnen van de zelfstandigheid van de bank dreigt.

Dat vindt CNV Dienstenbond. "De macht van aandeelhouders is te ver doorgeschoten. Daarom nemen we het heft in eigen hand", aldus onderhandelaar Ahmed Kansouh namens de vakbond.

CNV Dienstenbond begint een handtekeningenactie onder de werknemers om aandacht te vragen voor hun positie. "Deze duizenden handtekeningen zullen wij in een petitie aanbieden aan de grootaandeelhouders en aan minister Wouter Bos van Financiën," zei de vakbondsman. "We hopen dat hij het maatschappelijk belang van ABN Amro inziet, zijn verantwoordelijkheid neemt en ingrijpt om ABN Amro te redden."

ABN Amro dreigt in handen te vallen van het bankenconsortium RBS, Santander en Fortis die de bank willen opsplitsen. De rechter heeft donderdag bepaald dat ABN Amro zijn dochterbedrijf LaSalle niet zonder toestemming van de aandeelhouders aan Bank of America mag verkopen. Hierdoor komt de beoogde fusie van ABN met de Britse bank Barclays op losse schroeven te staan.

"De werknemers zijn nu speelbal geworden van de aandeelhouders. Dit heeft meer weg van moderne slavernij, dan van verantwoord ondernemen", meent de CNV-onderhandelaar. Het bankenconsortium onder leiding van RBS lijkt meer te willen betalen voor ABN dan Barclays.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief