Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Smolders doet aangifte tegen Tilburgse burgemeester

18 mei 07

Gemeenteraadslid Hans Smolders van De Lijst Smolders Tilburg doet aangifte tegen burgemeester Vreeman en de wethouders van Tilburg. Dit maakte Smolders vanochtend bekend.

Volgens Smolders hebben de burgemeester en wethouders strafbaar gehandeld toen zij onterecht wachtgeld uitkeerden aan ex-raadsleden.

Smolders werd woensdag aangehouden wegens het lekken van vertrouwelijke informatie. Als gevolg hiervan besloot het college van burgemeester en wethouders enige tijd geen van de fracties nog vertrouwelijke informatie te verstrekken.

De wachtgeldkwestie werd vorig jaar naar buiten gebracht door Smolders, de ex-chauffeur van Pim Fortuyn. Pensioengerechtigde raadsleden die vertrokken, kregen wachtgeld uitgekeerd. Het ministerie van Binnenlandse Zaken stelde dat wachtgeld niet voor hen is bedoeld omdat het wachtgeld voor raadsleden gelijk staat aan een werkeloosheidsuitkering en dient als overbrugging naar een nieuwe baan.

De politie hield Smolders vorige week aan nadat de gemeente aangifte had gedaan van lekken. Smolders citeerde onder meer op zijn internetpagina uit het vertrouwelijke overleg dat de Tilburgse fractievoorzitters regelmatig hebben met de burgemeester, politie en justitie.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief