Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

'Verbod op houden van mensapen is beste oplossing'

21 mei 07

Een verbod op het houden van mensapen is volgens de Partij voor de Dieren (PvdD) de beste oplossing om incidenten als met de gorilla Bokito te voorkomen. Dat zei Tweede Kamerlid Esther Ouwehand maandag.

Gorilla Bokito brak vrijdag los in de Rotterdamse Diergaarde Blijdorp en bracht een 57-jarige vrouw ernstige verwondingen toe.

Ouwehand heeft minister Gerda Verburg (Landbouw) gevraagd te bezien of er verbod kan komen op het houden en tentoonstellen van mensapen. "Als je het houden van deze dieren verbiedt dan sterft het tentoonstellen ervan vanzelf uit", redeneert Ouwehand.

Wel zou er wat betreft de PvdD opvang moeten zijn voor dieren die via de illegale handel in Nederland zijn beland. Onder voorwaarden zouden mensen daar best een kijkje kunnen nemen, aldus Ouwehand die vindt dat vermaak nu centraal staat in de dierentuinen. "Van educatie is geen sprake, want je kunt niets leren van dieren die in een omgeving worden gehouden die niet vergelijkbaar is met hun natuurlijke omgeving. Dan steek je meer op van een goede documentaire."

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief