Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Balkenende: beleid werkt beter na dialoog

21 mei 07

Het kabinetsbeleid is beter uitvoerbaar en werkt beter na dialoog. Het kabinet zal dan ook blijven doorgaan met die dialoog.

Premier Jan Peter Balkenende heeft dat maandag gezegd in Utrecht, bij de slotbijeenkomst van de 'honderd dagen', de periode van overleg met de samenleving. Het kabinet wil de resultaten daarvan gebruiken bij het opstellen van zijn beleidsprogramma. Dat is een nadere uitwerking van het regeerakkoord, dat op 14 juni verschijnt.

Centraal bij de gesprekken stonden de zes pijlers van het beleid, zoals een duurzame samenleving, sociale samenhang en veiligheid en stabiliteit.

De oppositie in de Tweede Kamer heeft veel kritiek op het honderd-dagen-project. Volgens VVD, SP en andere oppositiefracties moet het kabinet regeren, in plaats van voortdurend het land door te reizen.

Maar vicepremier Wouter Bos heeft de dialoog met de samenleving wel degelijk als zinnig ervaren, zei hij in Utrecht. "We moeten niet alles in achterkamertjes bedenken. De mensen zien de politiek als iets dat hen in de weg zit." Bos heeft tijdens de honderd dagen "elke dag wel wat nieuws" gehoord. Hij is niet bang voor overspannen verwachtingen. "De mensen zijn niet gek. Ze snappen heus wel dat niet overal geld voor is."

Maandag zijn vrijwel alle bewindslieden voor het laatst het land in geweest om te praten met burgers en vertegenwoordigers van organisaties. Een groep van 250 mensen is maandagavond in Utrecht bijeen voor de afsluitende discussie. Ook de meeste bewindslieden zijn daar.

De avond wordt afgesloten met een optreden van het kabinet in het televsieprogramma van Knevel en Van den Brink op Nederland 1.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief