Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Bokito is nu ook een merk

23 mei 07

Bokito is niet meer alleen een gorilla die vorige week uitbrak uit Diergaarde Blijdorp, het is nu ook een merk geworden.

Maandag is Bokito door Bryan Carlo Pengel uit Den Haag als merknaam gedeponeerd, zo is woensdag bekendgemaakt door merkenbureau Shield Mark.

Bokito is nu een merknaam voor een aantal producten zoals cd's, drukwerk, kleding en reclame-uitingen. De gorilla heeft al een eigen kledinglijn, via de internetpagina www.bokitoshop.nl. "Je ziet dat bij iedere hype mensen erboven op springen om de naam te deponeren, zoals bij prinses Máxima, de euro en de winnaar van Idols", aldus een woordvoerder van Shield Mark.

In de reclames van een aardappelmerk wordt Bokito ook opgevoerd. Tijdens een telefoongesprek wordt de gorilla aangeraden voortaan de aardappeltjes te eten als hij stoom wil afblazen.

Diergaarde Blijdorp is niet blij met deze ontwikkeling en wil commerciële uitbuiting van de gorilla tegen gaan. De zoo onderneemt daarom actie tegen dit soort initiatieven. De dierentuin heeft het aardappeltjes-merk gesommeerd te stoppen met de reclame.

(Bron: ANP)


 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief