Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

School aangeklaagd na seksspelletjes

26 mei 07

Basisschool Berkenveld in het Brabantse Heerle wordt aangeklaagd voor de seksspelletjes die drie jongetjes zouden hebben gedaan met zo'n negentien peuters.

Dat heeft Marion Greveling van het Adviesbureau Bijstand en Ondersteuning Bij Omgangsonrecht vrijdag verklaard. Zij vertegenwoordigt de ouders van de slachtoffers.

De drie jongetjes zouden de peuters hebben gedwongen tot seksuele daden en ook de peuters zelf hebben bewerkt met stokjes, bladeren en vingers in anus en vagina, aldus Greveling. Directeur Ad Stadhouders van Berkenveld erkende eerder dat er dingen zijn gebeurd die niet kunnen, maar wilde daarop verder niet ingaan in verband met de privacy.

Greveling heeft dinsdag met de advocaten nog overleg over wat de aanklacht precies gaat inhouden. "Er zal een forse schadevergoeding moeten komen en de ouders willen erkenning als slachtoffers. Sommige ouders willen dat de jongens van school af moeten. Of dat kan moeten we nog bekijken. In elk geval zouden ze al dan niet gedwongen hulp moeten krijgen." Twee van de jongens zijn zeven, de ander is zes.

BOBO is een adviesbureau "voor iedereen die problemen heeft in de jeugdzorg of deze wil voorkomen."

(Bron: ANP)

 

Meer over dit onderwerp

 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief