Dit is het NOVA-archief. Vind en bekijk de NOVA-reportages, dossiers, en opinie-artikelen.

Ouders vermiste Britse kleuter naar Nederland

6 jun 07

De ouders van de vermiste Britse kleuter Madeleine McCann zijn woensdagavond en donderdag in Nederland.

Ze hebben een gesprek met de Landelijke Coördinator Vermiste Personen van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en geven een persconferentie in het Hilton Hotel in Amsterdam.

Dat heeft een woordvoerster van de Britse ambassade woensdag gezegd. Ook spreken ze in het Amsterdamse stadhuis met een vertegenwoordiger van de gemeente over de rol van de hoofdstad en politie in ontvoeringszaken.

De ouders willen op deze manier aandacht vragen voor de verdwijning van het meisje en kindontvoeringen in het algemeen.

Madeleine werd begin mei ontvoerd uit een vakantieappartement aan de Portugese Algarve. Daar sliep ze met haar broertje en zusje terwijl haar ouders vlakbij uit eten waren.

Volgens de woordvoerster verblijft het echtpaar McCann woensdag overdag nog in Duitsland. Ze maken momenteel een tour door Europa om aandacht te vragen voor hun dochter. Eerder bezochten ze al Italië en Spanje, aldus de zegsvrouw. Ze willen hiermee vakantiegangers die in de zomer de Algarve bezoeken alert maken op hun dochter. Ook veel Nederlanders brengen hun vakantie door aan de Portugese zuidkust.

Tijdens een persconferentie in de Duitse hoofdstad Berlijn op woensdag riepen de ouders van 'Maddy' Duitsers op die rond de tijd van de verdwijning in het Portugese Praia da Luz waren, hun digitale vakantiefoto's te mailen. Op de kiekjes staan mogelijk aanwijzingen. Foto's kunnen worden gemaild naar www.madeleine.ceopupload.com.

De verdwijning van Madeleine was wekenlang voorpaginanieuws in Groot-Brittannië en Portugal. Britse zakenlieden en beroemdheden hebben tipgeld ter hoogte van 3,7 miljoen euro voor de vondst van het meisje uitgeloofd. Onder de geldschieters zijn Virgin-baas Sir Richard Branson en de schrijfster van de Harry Potter-reeks J.K. Rowling.

Ook de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo toonde zich betrokken. De speler van Manchester United riep in een op tv uitgezonden boodschap de dader(s) op het kind vrij te laten.

(Bron: ANP)

 
 

Extra Informatie

  •  
  •  

Het NOVA Archief

Vind en bekijk de reportages die zijn uitgezonden in NOVA in het NOVA-archief.

NOVA Archief